top

print

2010-12-15 12:12:43

Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2011 roku


Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2011 roku
Numer ogłoszenia: 360019 - 2010; data zamieszczenia: 15.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy , ul. Kościelna 3, 06-316 Krzynowłoga Mała, woj. mazowieckie, tel. 029 7512720, faks 029 7512725.
·                     Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.krzynowlogamala.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2011 roku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Publicznym Gimnazjum i Szkole Podstawowej w Krzynowłodze Małej oraz w Szkole Podstawowej w Ulatowie Adamach polegające na przygotowaniu i dostarczeniu co najmniej 120 gorących posiłków z możliwością zwiększenia do ok. 200 dziennie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zwiększenie bądź zmniejszenie ilości posiłków. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. Posiłki dostarczane będą w następujące dni: zupa z wkładką (wtorek i czwartek) i drugie danie z napojem (poniedziałek, środa, piątek). Deser dostarczany będzie w te same dni co zupa w postaci: zamiennie jogurtu nie mniejszy jak 150 gramów, owocu nie miej jak 150 gramów lub słodyczy nie mniej jak 50 gramów. Drugie danie mogą stanowić również - pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa lub wędliny + 2 kromki chleba. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż:
- 250 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) oraz mięso i surówka
- 200 gramów: pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety ( podawane nie częściej jak raz w tygodniu)
Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych oraz aby mięso nie podawane było w dni postne. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami wyżej wymienionych szkół.
Jedna porcja posiłku powinna zawierać:
1) Drugie danie: - ziemniaki lub zamiennik (np. makaron, ryż, kasza), mięso lub zamiennik (np. ryba itp., surówka oraz napój min. 200ml (sok, kompot lub zamiennik) - pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety oraz napój min 200 ml (sok, kompot lub zamiennik
2) Zupa z wkładką + 2 kromki chleba i deser
Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być przygotowane 3 godz. przed spożyciem. O czystość termosów zadba Wykonawca. Harmonogram oraz miejsce dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami w/w szkół. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresach od dnia podpisania umowy do końca roku 2011. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy ze skutkiem natychmiastowym i bez konsekwencji na skutek negatywnych opinii dyrektorów szkół co do jakości sporządzonych i dostarczonych posiłków. Zakres prac obejmuje między innymi:
- przygotowanie posiłków obiadowych składających się z drugiego dania z surówką,
- dostawa gorących posiłków zapakowanych w pojemniki Wykonawcy,
- do każdej porcji należy zapewnić komplet jednorazowych naczyń i sztućców,
- godziny dostarczenia posiłków uwzględniające rozkład zajęć dydaktycznych Wykonawca uzgodni z dyrektorami szkół,
- odbiór zużytych opakowań i sztućców,
- wydawanie posiłków i sprzątanie stołówki szkoły zapewni Zamawiający we własnym zakresie.
Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Jeśli zajdzie taka konieczność Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki w kilku termosach do jednej szkoły. O czystość termosów zadba Wykonawca. W niniejszym zamówieniu przez posiłek należy rozumieć posiłek gorący (drugie danie) o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
·                     Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
·                     III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
·                     III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunkuwykonanie w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej:
a. w jednym zadaniu przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkoły, zakładu pracy bądź innej placówki, w ilości co najmniej 100 posiłków dziennie
·                     III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
·                     III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunkuzamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
·                     III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunkuzamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
·                     III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
-wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
·                     III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
·                     III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznychJeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
-nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
·                     III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.6) INNE DOKUMENTYInne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)-proponowane menu, ewentualnie przygotowanych posiłków na okres dwóch tygodni
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWYCzy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.krzynowlogamala.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Krzynowłoga Mała ul. Kościelna 3 06-316 Krzynowłoga Mała pok. nr 6.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Krzynowłoga Mała ul. Kościelna 3 06-316 Krzynowłoga Mała pok. sekretariatu.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie 


                                                                                                   Wójt Gminy
                                                                                                   Adam Bacławski

Informacje o artykule

Autor:
Zredagował(a): Paweł Mostowy
Data powstania: 15.12.2010 12:12
Data ostatniej modyfikacji: 15.12.2010 12:22
Liczba wyświetleń: 1432

Załączniki

Typ Nazwa Komentarz Data Dodał
załącznik ogl.doc Ogłoszenie o zamówieniu 2010-12-15 12:24:40 Mostowy Paweł
załącznik SIWZ.doc Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia 2010-12-15 12:25:14 Mostowy Paweł
załącznik Zal nr 1 do SIWZ.doc Załącznik Nr 1 do SIWZ 2010-12-15 12:25:36 Mostowy Paweł
załącznik Zal nr 2 do SIWZ.doc Załącznik Nr 2 do SIWZ 2010-12-15 12:25:54 Mostowy Paweł
załącznik Zal nr 3 do SIWZ formularz.doc Załącznik Nr 3 do SIWZ 2010-12-15 12:26:17 Mostowy Paweł
załącznik zal nr 4 do SIWZ umowa.doc Załącznik Nr 4 do SIWZ 2010-12-15 12:26:42 Mostowy Paweł
załącznik Zal nr 5 do SIWZ.doc Załącznik Nr 5 do SIWZ 2010-12-15 12:27:01 Mostowy Paweł
załącznik Obraz 009.jpg Zawiadomienie o wyborze oferty najkorzystniejszej 2010-12-27 15:04:06 Mostowy Paweł

Artykuły archiwalne

Lp. Tytuł Data modyfikacji Zredagował
1 Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2011 roku 15.12.2010 12:12 Paweł Mostowy
box
bot Internet-Info
BIP